Aikaisemmassa kirjoituksessani taisin kirjoittaa, että populismi on poliittista ideologiaa ja aktiivisuutta jonka tarkoitus on edustaa tavallisen kansalaisen tarpeita ja toiveita. Viimeaikaisen uutisoinnin perusteella nykyisen hallituksemme suosio näyttäisi olevan pohjamudissa. Sitä kai pystytään selittämään vaikeilla ajoilla ja epä-populistisilla päätöksillä. Mutta se ei ole koko kuva, sillä minulle ainakin tuottaa vaikeuksia muistaa minkäänlaista toimintaa Kataisen hallituksen osalta niin hyvässä tai pahassa.

Tämän saamattomuuden mielikuvan lopettamiseen tai hälventämiseen, hallituksen tulisi tehdä jotain. Melkein mitä tahansa. Uutisissa puhutaan rakenteellisista uudistuksista ja minä ymmärrän kyseisten asioiden hankaluuden ja hyvän valmistelun tarpeellisuuden. Mutta koska kyseessä on valmistelutyö ns. suljettujen ovien takana, niin hallituksen toimet eivät vain näytä konkretisoituvan millään tavalla.

Onneksi meillä on kuitenkin kansalais aloitteet. Muutama niistä on saannut vaaditut 50 000 kannattajaa kasaan. Kannatuksissaan suosituin on tasa-arvoisesta avioliittolakia koskeva aloite. Hallituspuolue KD ei luultavammin asiasta innostu, avioliiton ollessa heille ns. pyhä instituutio. Mutta, entäpä jos poistetaan koko laki avioliitosta ja luodaan sen tilalle tasa-arvoinen laki rekisteröidyistä parisuhteista?

Siinä olisi hallitukselle hyvä populistinen saavutus, jolla saada poliittista painoarvoa saada muitakin muutoksia läpi.